برنامه نویسی کاربردی در روبی

در فصول گذشته، به تفصیل با روبی، نوشتن برنامه در آن و همچنین پیاده سازی برنامه های واقعی با استفاده از آن پرداختیم. اما تفاوت های زیادی بین یک برنامه «واقعی» و یک برنامه «کاربردی» وجود دارد. برای مثال، پیاده سازی یک الگوریتم مرتب سازی، یک برنامه واقعی است، اما در عمل کاربردی ندارد. در صورتی که همان برنامه، به صورت یک کتابخانه برای مرتب سازی اطلاعات ورودی از کاربران یک وبسایت بزرگ استفاده شود، یک برنامه کاربردی است. در این فصل، بررسی میکنیم که روبی چه کاربردهایی دارد. اگرچه، این کتاب صرفا برای آشنایی با سینتکس اولیه و نحوه پیاده سازی مفاهیم در روبی نوشته شده است، اما مثالی نیز از برنامه نویسی کاربردی با روبی هم در بخش بعدی، برای شما خواهیم آورد.

روبی، انتخابی برای توسعه دهنده های وب

اگرچه این زبان، یک زبان general-purpose یا عام منظوره بوده و برای هر مقصودی میتواند مورد استفاده قرار گیرد، اما در سالهای اخیر، با توسعه کتابخانه ها و چارچوب های ویژه، برای برنامه نویسی وب، به یکی از بهترین گزینه ها تبدیل شده است. بر اساس روبی، و برای روبی، کتابخانه هایی ساخته شده اند که به شما این اجازه را میدهند که یک وبسایت کامل را بدون نقص، با استفاده از روبی، بسازید. در این قسمت، شما را با دو چارچوب مشهور و پر استفاده در روبی، آشنا میکنیم.

Ruby on Rails

یک چارچوب تمام عیار (full stack framework) بوده که بسیاری از وبسایت های جهان، با استفاده از آن ساخته شده اند. این چارچوب، با معماری MVC کار میکند، و چنانچه قصد مهاجرت از تکنولوژی های مایکروسافت به یک آلترناتیو آزاد و کارامد را دارید، توصیه نگارنده به شما این است که Rails را برای یک بار هم که شده امتحان کنید. ریلز، میتواند برای توسعه API ها و همچنین مدیریت پایگاه داده، و در نهایت Front-end به کار بیاید.

Sinatra

سیناترا یک ریز-چارچوب بوده، که نامش را نیز از خواننده محبوب، فرانک سیناترا گرفته اند. این چارچوب کوچک و مینیمال، به شما این امکان را میدهد که در کمترین زمان ممکن، آن چه را که نیاز دارید، آن هم به صورت RESTful بسازید. اگرچه، برای استفاده از سیناترا نیاز دارید تکنولوژی هایی مانند ERB (که یک مفسر HTML برای روبی است ) را در پروژه خود استفاده کنید، و همچون ریلز برای شما قالب های آماده و از پیش تعیین شده ندارد. اگرچه، سیناترا برای وقتی که نیازی نیست پروژه داده های بزرگ را پردازش کند، یا تعداد زیادی درخواست را در لحظه هندل کند، بهترین انتخاب است.

روبی برای پردازش متن

روبی، میتواند برای پردازش متن نیز به کار برود. به نوعی، میتوان مدعی شد که روبی اصلا با این رسالت به وجود آمده است. چرا که امکاناتی که در روبی برای کار با رشته ها در نظر گرفته شده است، تقریبا بی نظیر بوده و هیچ زبان دیگری به صورت پیشفرض، این تعداد کتابخانه و متد آماده برای پرداش و تولید رشته های متنی را دارا نیست.

پیکربندی سیستم

با استفاده از توانایی بالای روبی در پردازش متن، میتوان پرونده های پیکربندی سیستم های شبه-یونیکس همچون لینوکس، مک، خانواده بی اس دی و سولاریس را سازمان دهی کرد، یا حتی پروسه پیکربندی را با استفاده از روبی انجام داد. برای مثال سیستم عامل مک، که توسط شرکت Apple ساخته و عرضه شده است، تقریبا تمامی پرونده های پیکربندی این سیستم عامل با استفاده از روبی نوشته شده اند.

کاربرد های دیگر

با استفاده از روبی، میتوان هر کاری که با زبان های دیگر قابل انجام است را انجام داد. از کارهای کوچک و پیش پا افتاده، تا حل مسائل هوش مصنوعی و مانیتورینگ شبکه با روبی قابل انجام است و همچنین برای هر کاری، کتابخانه یا چارچوب مناسبی در روبی پدید آمده است. در واقع، پس از یادگیری این زبان، و یافتن علاقمندی خود در زمینه های مختلف، نیاز خواهید داشت که کتابخانه ها و چارچوب های متفاوتی را دنبال کنید. در فصل آینده، پروژه نمونه ای برای شما خواهیم آورد که بدانید یک پروژه روبی، چگونه شکل میگیرد و چه چیزهایی نیاز دارد.

results matching ""

    No results matching ""